Samen naar de top!

Op dezelfde plek waar de Nederlandse sporters zich voorbereiden op de komende Olympische spelen, doen de MBO-professionals op ICT-gebied dat ook: op Papendal in Arnhem. Beiden met als doel zo de uitdagingen van de komende jaren het hoofd te bieden.

In een geweldig, groene omgeving en zeer centraal in Nederland gelegen Papendal, is de plaats waar Rijn IJssel u op 21 en 22 maart 2012 graag ontvangt voor Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT. In een geweldig inspirerende omgeving komen tal van (top) sporters onder professionele begeleiding tot ongekende en soms ongeëvenaarde prestaties. Alles is top(sport) in Papendal.

Wij hopen wat van die inspiratie over te brengen en mee te nemen naar de conferentie. Twee dagen lang zal het congrescentrum de ruimte bieden aan, naar verwachting 1500 gedreven medewerkers uit de MBO wereld, die op zoek zijn naar het beste op het gebied van onderwijsvernieuwing en ict voor hun organisatie en natuurlijk als training voor zichzelf om daarna nog beter te kunnen presteren.
Natuurlijk gaat het primair om de geestelijke verrijking in Papendal, maar zal er in en rond het programma ook
ruimte zijn om letterlijk in beweging te komen. Namens de stuurgroep nodig ik u van harte uit tot actieve deelname aan Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT.

Met vriendelijke groet, Ben Geerdink
Voorzitter College van Bestuur Rijn IJssel
Voorzitter stuurgroep, Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2012


Presentatie voorstellen
Deze conferentie is dé plek bij uitstek om kennis uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. Hoe kan het ook anders als er 1x per jaar meer dan 1500 mensen samenkomen om hun onschatbare kennis uit te wisselen, te netwerken en hun beste ideeën te delen. Jij kunt daar deel van uitmaken!

Voor onderwijsinstellingen is Dé Conferentie 2012 dé gelegenheid om de stand van zaken of ideeën in Onderwijsvernieuwing, hun ICT projecten of praktijkvoorbeelden te presenteren. En natuurlijk ook een mooie gelegenheid om de eigen vragen centraal te stellen en anderen uit te nodigen mee te denken.

De duur van een presentatie is 1 uur. De prachtige locatie dit jaar, Congrescentrum Papendal, biedt ook weer veel ruimte voor een andere invulling. De workshopzalen worden in een interactieve kringopstelling geplaatst; de hands-on presentaties (interactieve demo’s met pc-netwerk) zullen plaats vinden in het CIOS-gebouw van Rijn IJssel, het gastcollege.

Natuurlijk is ook dit jaar het “voor scholen door scholen” concept van het CvI bepalend voor beoordeling van de presentatievoorstellen, de programmacommissie staat ook inhoudelijk een boeiend programma voor ogen. Laat je inspireren door de programmalijnen en de wolk van “gedachtestreepjes” interactief op www.cviweb.nl Roept dit nog vragen op, neem dan contact op met ellenelemans@cviweb.nl

Als presentator van een onderwijs-instelling kun je gebruik maken van medepresentatoren, zoals deskundigen uit het bedrijfsleven, universiteit, ondersteunende organisaties of ministerie. Je blijft als eerste presentator verantwoordelijk voor de presentatie en de communicatie naar je copresentatoren.

Je kunt hier je presentatievoorstel indienen.

Spelregels
Kennisdeling is een doelstelling van het Consortium voor Innovatie. Hiervoor zoeken we inspirerende voorbeelden, waaruit de deelnemers aan Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT kunnen kiezen. Je kunt jouw presentatievoorstel vanaf nu online indienen op www.cviweb.nl door in te loggen in de databank.

Sluitingsdatum voor indienen van een presentatie is 13 januari 2012, maar VOL = VOL.
De programmacommissie beoordeelt de presentaties.
Dien je een voorstel in vóór 7 oktober, dan krijg je binnen enkele weken bericht van beoordeling.

Jouw voorstel wordt vervolgens opgenomen in de interactieve programmamatrix op onze website. Deelnemers kunnen zich vanaf dat moment verheugen op jouw workshop. Wij zullen jouw presentatie regelmatig publiciteit geven en in de spotlights zetten.

Tot uiterlijk 13 januari 2012 kun je jouw presentatie actualiseren. Na goedkeuring van je presentatie ben je
automatisch deelnemer aan Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT en krijg je 10% korting op de
deelnemersprijs; je betaalt slechts € 387,- (inclusief lunch, diner, koffie, thee, kennisdeling en veel netwerkmomenten); exclusief overnachting.
Daarnaast kunnen presentatoren een kamer (beperkt aantal beschikbaar) reserveren in Congreshotel Papendal.
Deelnemers kunnen vanaf half november aanmelden voor het schappelijke bedrag van € 430,-
Alle informatie vind je ook op: www.cviweb.nl

Programmacommissie
Sandra de Bresser (voorzitter)
Peter Hettema, Landstede
Johan de Jong, ROC van Amsterdam / ROC Flevoland
Tony van Kampen, Rijn IJssel
Faraday van der Linden, Koning Willem I College
Sander Peters, Albeda College
Rob van Velzen, Mediacollege Amsterdam
Raymond Vermeulen, ROC Aventus

Actuele informatie
De laatste informatie over Dé Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT 2012 kun je terugvinden op dit weblog: http://papendal2012.cviweblog.nl