woensdag 21 maart 2012

De digitale leerlijn: de docent e-competent!

Aangezien ik niet meer op mijn eigen blog schrijf, wil ik hier graag het blog misbruiken om mijn ervaringen te delen van onze eigen workshop in ronde 3: de digitale leerlijn: de docent e-competent!

We (mijn collega Bernadet Sprenkeling en ik van ROC Nova College) hadden een aardige groep deelnemers in onze hands-on sessie waarin we startten met een korte introductie over wat de digitale leerlijn is en hoe we het hebben opgezet. Wil je daar meer over weten, kijk dan vooral op mijn weblog, of kijk op de startpagina van de leerlijn. Een leuke opsteker was dat 1 van de schrijvers van de Kennisbasis ICT (ADEF) ook in de zaal zat en dat hij ook heel positief op het verhaal reageerde en zelfs aangaf trots te zijn. Ook heel leuk is dat we aan het eind van de dag zelfs al een mail van hem hadden ontvangen met aanvullingen, vragen en feedback. Prima, die kennisdeling en samenwerking!

Tijdens het hands-on gedeelte hebben we geluisterd naar de reacties en achteraf nog doorgevraagd op wat men er nou van vond. Veel positieve reacties, met wel de kanttekening dat dit pas goed van de grond gaat komen als je: 1 als ROC's met elkaar meer gaat delen en 2: als je dit inbed in je organisatie en bijvoorbeeld standaard onderdeel maakt van de functionerings- en beoordelingsgesprekken.

De presentatie leverde, net als bij vorige bijeenkomsten, in ieder geval nieuwe contacten op en enthousiaste mensen die wellicht ook hun steentje gaan bijdragen. De presentatie (heel ouderwets in Powerpoint, want ik heb het niet zo op de Prezi-hype, maar in de leerlijn kun je er alles over lezen ;-)) staat intussen op Marktplaats MBO gedeeld en mocht je meer willen weten dan staan onze contactgegevens op de laatste dia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten