donderdag 22 maart 2012

Doe de ELO nog maar niet weg…

Rob Smit (IM) en Rob Nijssen (M+C) van het Nova college: “De ELO in de prullenbak”, een uitdagende titel. De volle zaal zit op de punt van zijn stoel, vol verwachting van wat komen gaat.
Rob Smit presenteert via een aantal tweets. Leuk en origineel maar het verloopt een beetje rommelig. Een Quote: “Technologische ontwikkelingen gaan sneller als het onderwijs aan kan”. Nog een Quote: “De ELO gaat weg. We hebben toch internet”. De (Volle) zaal wordt uitgedaagd en reageert enigszins geprikkeld. De antwoorden blijven nog even uit. Rob zit ze een beetje te pesten.

Collega Rob Nijssen (M+C, ex docent economie) neemt de presentatie over en werkt met een “traditionele” powerpoint. Rob Nijssen: “Ordening is nodig: Vakken, crebo’s, de onderwijscatalogus. Een Dashboard is wenselijk voor een leer/werkomgeving voor cursisten. Werken en samenwerken moet mogelijk zijn. Sharepoint kan een oplossing zijn in de rol van een prive cloud.

Hun oplossing is “Nova Portal” de digitale leer-en werkomgeving voor Medewerkers en cursisten. Een intranet dat wereldwijd te benaderen is, op basis van sharepoint 2010 en office 2010. Het portal bevat cijfers, competenties cursisten, een management dashboard, kanaliseert de formulierenstroom en de CRM. De Nova portal is ook mobiel bereikbaar en aangepast voor ipad en iPhone.

Dan volgt de demo van de Sharepoint Portal. Rob en Rob leggen uit welke deelfunctionaliteiten er zijn per doelgroep. Ze hebben een aantal eigen tools geconstrueerd, o.a. voor het inleveren van documenten. Beoordelingen worden (nog niet) doorgesluisd naar het portfolio.

Scholing voor de basishandelingen binnen de portal verloopt via een aantal zeer gelikte filmpjes:. Via een overlay vertelt een presentator wat er op het scherm te zien is. Erg mooi en instructief.
Maar er komt een wat geïrriteerde vraag uit de zaal: wanneer gooien we nu deELO weg? Rob Smit geeft aan dat er nog een aantal deelproblemen moeten worden opgelost, maar dat het Nova college de ELO al de deur heeft uitgedaan.

Alles wat ik heb gezien (en meer) kan echter probleemloos in onze ELO Fronter. Mijn advies richting ROC Eindhoven is: hou die ELO nog maar even!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten