donderdag 22 maart 2012

Naar de Cloud - ROC Zeeland

Het is 10 uur 's ochtends, we nemen de bierfiets (zonder bier dan) om naar het Ciosgebouw te gaan, een vrolijk begin met prachtig weer!

De presentatie over Cloud is niet de enige van de conferentie, dit is de trend. ROC Zeeland is op zoek naar medestanders voor het opzetten van een community-cloud.

Kennisnet en Surfnet zijn gevraagd om een onderzoek te doen naar deze vraag. Wat voor impact deze move heeft op de bedrijfsvoering en de dienst ICT.

Kennisnet heeft een stuk geschreven over migratie naar de cloud wat heel compleet is (aanrader!).

Er hangt wel een prijskaartje aan het bepalen van je vraag. ls je kijkt naar office365, dat is gratis... ROC van Amsterdam is voornemens dat allemaal af te nemen begreep ik gisteren :)

Drenthe college is er ook al heel ver mee, een combinatie van saas en virtuele werkplek, 24/7 proactief gemonitord door een externe partij waardoor het aantal problemen minimaal is. SaMBO ICT is ook met een initiatief bezig over cloud, schiet Jan Bartling erover aan!

Ik denk dat het wel de toekomst is voor veel instellingen: de werkplek komt 'uit de muur' en alles wordt uiteindelijk goedkoper :) zorg dat je als instelling niet alles aangepast wil hebben, standaard kan vaak/meestal voldoen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten